Sunday, October 26, 2008

keranamu - wahai tiada perasaan dalam bercinta..

26 oktober.
malam.

aku keluar. dalam poket, aku bawak sejumlah wang yang tinggal suku-suku nyawa. dengan harapan untuk bawak balik dua nashkah novel yang sangat aku mimpi-mimpi sejak kapan lihat bukunya - not in the mood in love - kenapa dua? senashkah untuk simpanan aku. dan... senashkah lagi mau aku kirim ke sungai choh.

datang dengan harapan, sepatutnya pulang dengan kejayaan. tapi, aku pulang dengan kehampaan.

puas aku geledah versi sopan setiap rak novel inggeris kat toko buku yang aku pergi tuh. tak cukup dengan tu, aku geledah pulak rak novel melayu. kemudian, rak-rak buku ilmuan juga manga. ahhh! kenapa tak ade?? waktu kali akhir aku datang, masih ada lebih kurang dua puluh unit. kali akhir itu lebih kurang dua bulan lepas. takkanlah dah habis semua? takkanlah~

moral of the story: jangan lepaskan sesuatu yang kita suka ketika ia berada di depan mata. mungkin, tiada peluang kedua untuk kita.... sungguh aku touch giler!

2 comments:

RENhalus~ said...

myb sbb ko da ade si dia~

novel 2 merajuk sama kamoo..;P

UnGu said...

logik~

huhuhu...