Monday, June 16, 2008

buat bakal abang ipar

bismillahirrahmanirahim....

ketika ni, aku sedang ditemani suara mak yg sedang membuat list jemputan hadirin utk wedding sis aku... argh!!!! jgn tanya kenapa.... aku seriously saket pale. mcm2 name yg mak sebut & setiap 5 minit, dia akan tanya pendapat aku. memangnya, siapa yg mau kahwen neh???


i tell u what, ikut plan, wedding tu dlm bulan disember or januari tahun dpn... mak aku ni jenis yg x suke wat last minute(baguz gak management mak aku). tp bg aku lame sgt lg. burden gile pale otak neh bile tgk mende sdg di-arrange depan mate & automatically aku pon berfikir skali... aku mengisytiharkan diri aku moody dr saat ni hingga wedding tu selesai. sbb aku akn tgk kerisauan mak memikirkan majlis & aku akn jd stress & aku akn terlibat skali....


sis eila dahla x knal sedara mara. pi mai pi mai, even ni majlis die mmg aku kene gak tlg mak recall blk sapa yg patut dijemput. penin tahap gaban.... dahlah tu, mak wat list tu by group. sepupu dia, kawan2 dia, kenalan sekampung, kenalan jauh2... bile da masuk next group, tibe2 die terngat kat list group laen, die akan marah diri die sbb tak ingat. sikit minit lg aku pun kene sound sbb x ingatkan die... uikz??


demi melihat tekanan ni, aku berbisik kecil dlm hati utk menyusahkan kakak aku plak bla tiba turn wedding aku nnt. ngahahahaha~


6 comments:

RENhalus~ said...

eh,
same ngan situasi aku~
buhsan dowh..!

putera rezza said...

aku rasa kau kawan Xureen kan?

boleh tolong kirim salam pada die ya....


aku doakan kau cepat kawin.. ameen..

coffeeHolic said...

mana2 pun org kawin kan:)

Miss LaraLady said...

haha"
kite baru je dapat dpt abg ipar mggu lepas..
fuh.. kenduri riuh!!
mak paling sibuk..
maklumlah..
dia wedding's planner..

aRmaDa UnGu said...

renhalus: aku stress.. buhsan leh kawal lg...

putera rezza: urmp~

coffeeholic: tula, mane2 pon org khwn. den jek x khwn lg..

miss lara: tahniah coz majlis da selesai...

bella@isabelle said...

jgn cpt ngeluh..I lu sndiri kawin sndiri jd wedding planner tau..lg fenin..tp alhamdulillah sume jln lncar & puas ati ble dpt wat sume bnde sndiri..armada leh amik tips dr skunk..4 sure time armada nnti x kalut..

tp lau esok2 nk bls dendam kat akak armada orait gak tu..biar die mrasa lak..kah kah kah.. ;)